Projecten

Project Kapilvastu, Het kleuterschooltje 'Ram Dulare' ten zuiden van het provinciale centrum 'Taulihawa' is voltooid in 2013. Eerst stond er een lemen hut door ouders gebouwd. Een hut zonder deur, zonder watervoorziening en zonder wc gelegenheid. Met steun van de stichting staat er nu een stevig afsluitbaar stenen gebouwtje, de binnenmuren fraai gedecoreerd met kleurrijke afbeeldingen van dieren, letters en voorwerpen. Tegen het schooltje aan de buitenzijde is een wc gebouwd en op het terrein een waterpomp voor schoon water voorziening.

In het dorpje Gauri, iets boven Taulihawa gelegen, is met hulp van de stichting begonnen met de bouw van een kleuterschooltje dat hopelijk voltooid zal zijn in het voorjaar van 2014. De kleuters in dat dorpje ontvingen onderwijs onder een boom bij gebrek aan een goed onderkomen.

In het dorp Baluhawa is de wens een school voor 200 leerlingen, inclusief een veertigtal kleuters, omdat ook daar het onderwijs onder een boom gegeven wordt. Het klinkt wellicht aantrekkelijk een bladerdak als onderkomen, maar bij al te warme en al te natte weersomstandigheden is een goed gebouw toch een betere oplossing.

De stichting zal er alles aan doen om zo veel mogelijk geld bijeen te brengen om ook dit grotere project te kunnen steunen.'